Έρευνα ECLJ: Πώς ο Σόρος υπαγορεύει αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Πρόκειται για μια έρευνα αποκαλυπτική της σήψης ενός θεσμού που έχει στήσει επανειλημμένα την Ελλάδα στον "τοίχο" στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προφανώς, δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στο γεγονός και μόνο ότι οι εν λόγω δικαστικοί λειτουργοί υπήρξαν υπάλληλοι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν από τον Σόρος. Όλοι από κάπου ξεκινάν και έχουν την πορεία τους.
Είναι γεγονός ότι οι 22 στους 100 δικαστές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι πρώην υπάλληλοι ή επικεφαλής οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σήμερα στο σημαντικότερο δικαστήριο της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δικαίου και Δικαιοσύνης (European Centre for Law and Justice) που εδρεύει στο Στρασβούργο.
Μπροστάρης σε αυτές τις οργανώσεις είναι το δίκτυο που έχει στήσει ο Τζορτζ Σόρος, το οποίο μάλιστα σπρώχνει λεφτά σε όλες αυτές τις οργανώσεις. Το διάστημα 2009-2019, 18 δικαστές εξ’ αυτών εκδίκασαν υποθέσεις που ενέπλεκαν ΜΚΟ με τις οποίες διασυνδέονταν οι ίδιοι στο παρελθόν.
Πρόκειται για μια έρευνα αποκαλυπτική της σήψης ενός θεσμού που έχει στήσει επανειλημμένα την Ελλάδα στον “τοίχο” στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προφανώς, δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στο γεγονός και μόνο ότι οι εν λόγω δικαστικοί λειτουργοί υπήρξαν υπάλληλοι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν από τον Σόρος. Όλοι από κάπου ξεκινάν και έχουν την πορεία τους.
Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να σκοτεινιάζουν, δημιουργώντας μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, από τη στιγμή που οι δικαστές εκδικάζουν υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι χθεσινοί τους εργοδότες.
Σύμφωνα με την έκθεση, σε περίπου 88 υποθέσεις που ήρθαν ενώπιον των δικαστών, στους διαδίκους ήταν ΜΚΟ στις οποίες εργάζονταν παλαιότερα οι ίδιοι δικαστές! Οι τελευταίοι, μάλιστα, απέφυγαν να δηλώσουν “σύγκρουση συμφερόντων” ή να αποσυρθούν από τις ακροάσεις όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την έκθεση.
Φερειπείν, το 2018, ήρθε υπόθεση στο δικαστήριο από 10 ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Open Society Foundation με το οποίο όμως διασυνδέονταν και οι 17 δικαστές που άκουσαν την υπόθεση!
Αν δεν είναι αυτό σύγκρουση συμφερόντων τι είναι; Άραγε πόσο μπορεί ένα κράτος να εμπιστευτεί ένα τέτοιο δικαστήριο; «Η κατάσταση αυτή είναι σοβαρή και θέτει υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία του Δικαστηρίου και την αμεροληψία των δικαστών. Αυτές οι συγκρούσεις συμφερόντων πρέπει να διορθωθούν αμέσως» αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης.
Είναι γεγονός ότι το Open Society έχει διεισδύσει για τα καλά στην ελληνική κοινωνία διοχετεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια σε ιδρύματα, οργανώσεις και φορείς. Οι εν λόγω οργανώσεις στην Ελλάδα, που προωθούν τα ανθρώπινα/ατομικά δικαιώματα, γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από έναν φορέα που συντηρεί ένα σύστημα διαφθοράς έχοντας τις σημαντικότερες απολήξεις του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Το 31% των αποφάσεων στου Δικαστηρίου σχετικά με την Ελλάδα το διάστημα 2017-2019 ήταν καταδικαστικό για τη χώρα. Άραγε οι δικαστές που καταδίκασαν την Ελλάδα είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος το οποίο προωθεί τα προσφυγικά ζητήματα στην Ελλάδα;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ slpress
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου