ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955

 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ -  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955

Η τουρκική νύχτα των κρυστάλλων ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955 The Turkish Kristallnacht 

 Ένα σκληρό, έως συντριπτικό επικοινωνιακό πλήγμα δέχθηκε η Τουρκία από το διεθνούς φήμης ευρωπαϊκό περιοδικό POLITICO. Με αφορμή την επέτειο του πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη (6-7 Σεπτεμβρίου) σε βάρος των Ελλήνων της Πόλης.

Ο τίλος που επέλεξε το περιοδικό είναι συγκλονιστικός: “The Turkish Kristallnacht“, δηλαδή “Η τουρκική νύχτα των κρυστάλλων”, σε μια ευθεία εξίσωση των γεγονότων του 1955 με “το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938. ”

Συγκεκριμένα, 71 εκκλησίες, 41 σχολεία, οχτώ εφημερίδες, περισσότερα από 4.000 καταστήματα και 2.000 οικίες, δέχθηκαν την επίθεση του όχλου, καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν. (σσ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΟΧΛΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ …)
Όσον αφορά τους ανθρώπους, οι νεκροί ήταν περισσότεροι από 30, οι τραυματίες πάνω από 300 και οι βιασμοί που σημειώθηκαν από τα τουρκικά ζώα (ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ) που συμμετείχαν ήταν πάνω από 400. Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, από τα πολλά που έχει διαπράξει η Τουρκία.
 
 
         ΠΗΓΗ : www.e-synews.gr
 
 
 
Το άρθρο υπογράφει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bilkent, Aykan Erdemir.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ